Tapeter

Kom in till oss och låt dig inspireras av vår stora tapetavdelning som ständigt är i förvandling.

Här hittar du både traditionella och tidstypiska tapeter ur säsongens nyheter från alla ledande tapetleverantörer. Kom in och botanisera bland våra hundratals tapetkollektioner.Boråstapeter är ett anrikt företag med rötter från början av 1900-talet då Waldemar Andrén grundade Boråstapeter med visionen om att ”alla svenskar ska ha råd att skapa ett vackrare hem med hjälp av tapet.”

Mer än hundra år senare ser vi, och världen, annorlunda ut och för att spegla att Boråstapeter får allt fler kunder i olika delar av världen har vi därför uppdaterat den visionen till ”Med inspiration från vårt svenska arv skapar vi tapeter för alla hem.”

Två tapetnördar och en framåtgående väggkultur i Europas huvudstäder. De båda vännerna slukades av kontinentens trender och återvände med steget före på den svenska marknaden – redan 1974 startades Midbec och de första tapeterna från dåtidens största varumärken importerades.
En historia som än idag sitter i våra väggar.
 

Midbec Design
Import är en stor del av vår verksamhet, men 2014 vände vi också blicken mot det egna ritbordet. Vi anställde vår första designer och en egen produktlinje fick liv. Midbec Design har idag utvecklats till ett helt designteam med olika stilar och uttryck. Ett initiativ som har tagits emot väl, med entusiasm som sträcker sig långt utanför Sveriges gränser. 

Våra tapeter är designade för att göra ett vackert hem än mer extraordinärt genom att inte bara addera något vackert, utan något vackert med en berättelse. Berättelsen finns i detaljerna som skapas när våra mönster ritas för hand. Varje linje och varje penseldrag. Och vi tar god tid på oss. För varje design du ser har vi gått igenom en mängd skisser och idéer tills vi uppnår det där unika Sandberg-uttrycket som kan förmedla historien som varje design var menad att berätta.

Ulricehamns Tapetfabrik är ett svenskt tapetföretag med rötter i en genuin hantverkstradition. Bolaget drivs av eldsjälar med många års erfarenhet av hantverket och branschen. Vi förenas också i passionen för vackra mönster och stoltheten över att få göra avtryck i svensk tapethistoria.

Grundat redan år 1860, varav Sanderson och Morris är ett av de mest igenkända interiöraktörerna världen över, såväl som den äldste i Sanderson Design Group
familjen. Kombinationer av engelskt tidlös fingerkänsla med handmålade mönster och vågade nyproduktioner från historiska arkiv gör varje sandersonupplaga sitt namn stolt.

Vi importerar tapeter med stort omdöme och känsla. Många av våra tapet kollektioner kommer från USA där vi plockar godbitarna från amerikanska tapeter till den svenska marknaden. Många av de amerikanska tillverkarna lägger stort fokus på blommiga tapeter i skandinaviska färger. Vi har ett brett utbud av barntapeter för olika åldrar både för killar och tjejer. Vi var tidigt ute med fototapeter i Sverige och har ett stort sortiment av kökstapeter att erbjuda.

Casadeco och Casamance är franska tapeter som har fantastiska ytor och kulörer.